Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών !

Δράσεις και Εκδηλώσεις

Γιορτή Λήξης Σχ. Έτους

<<Και σας ρωτάω: πώς πρέπει να ζήσουμε τα μετρημένα χρόνια μας;

Πρέπει να τα γευτείς, να τα εξαντλήσεις. >>

Εμπνευσμένοι από τα παραπάνω λόγια του μεγάλου μας Μίκη, σχεδιάσαμε την καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου μας, ύστερα από δύο δύσκολα χρόνια κοινωνικής απομόνωσης. Δυο χρόνια χωρίς αγκαλιές, γιορτές και συναναστροφές.

Έτσι, την Τρίτη 14 Ιουνίου, δάσκαλοι, μαθητές και γονείς, συγκεντρωθήκαμε στην αυλή του σχολείου μας για να τιμήσουμε το μεγάλο μας συνθέτη, να τραγουδήσουμε τα αξέχαστα τραγούδια του, να χορέψουμε και να αποχαιρετήσουμε άλλη μια σχολική χρονιά.

 Άλλωστε στη μνήμη μας μένουν αυτά που βιώνουμε, αυτά που νιώθουμε.

                                                                             Καλό καλοκαίρι σε όλους σας!!!!

Εκδρομή στο Κτήμα Γουρδούπη

Την Τετάρτη 25-05-2022 όλοι οι μαθητές του σχολείου με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν το κτήμα Γουρδούπη. Ήταν η τελευταία επίσκεψη που κάναμε για αυτή τη χρονιά εκτός σχολείου και είχε χαρακτήρα κυρίως ψυχαγωγικό. Τα παιδιά έτρεξαν, έπαιξαν, διασκέδασαν, και ήρθαν σε επαφή με τα ζώα της φάρμας.

Αγώνες Μίνι Ποδοσφαίρου

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, τη Δευτέρα 23-05-2022 συμμετείχαν σε αγώνες Μίνι-Ποδοσφαίρου με άλλα σχολεία στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Τους μαθητές συνόδεψαν ο δάσκαλός τους και η γυμνάστρια του σχολείου. Τα  παιδιά έπαιξαν και χάρηκαν με τη συμμετοχή τους αλλά το κυριότερο γύρισαν ενθουσιασμένα μιας και σε όλους τους αγώνες που έπαιξαν βγήκαν νικητές.

Ολυμπιακή Παιδεία-Ολυμπιακή εβδομάδα στα σχολεία

Η Παρασκευή 20-05-2022 ήταν αφιερωμένη στην Ολυμπιακή Παιδεία-Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία. Την α΄ώρα συνδεθήκαμε μέσω zoom με το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο χώρο και να πάρουν πολλές πληροφορίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τους υπεύθυνους.

Ακολούθως συμμετείχαν σε πεζοπορία μέχρι το Νότιο Πάρκο και ανέλαβαν δράση καθαρισμού του χώρου από σκουπίδια κάνοντας πράξη το βασικό σύνθημα της Ολυμπιακής εβδομάδας για αυτή τη σχολική χρονιά «Η Ολυμπιακή εβδομάδα σε τροχιά για το περιβάλλον και τον πλανήτη»

Συμμετοχή σε Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

Κλιμάκιο Επισκεπτριών Υγείας από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, το ΤΟΜΥ Άνω Πόλης, το ΤΟΜΥ Τριών Ναυάρχων και το ΙΑΚ Πατρών-ΚΥ Κάτω Αχαΐας επισκέφτηκαν το σχολείο μας την Πέπμπτη 19-05-2022 και μίλησαν στις Α΄, Β1΄, Β2΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεις για τη «Διατροφή» και στις Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις για τις Πρώτες Βοήθειες.

Χώμα-Νερό-Φωτιά

Τη Δευτέρα 16-05-2022 έγινε η τελική εκδήλωση για το Πρόγραμμα “Χώμα-Νερό-Φωτιά” . Η παρουσίαση της δουλειάς που έκαναν οι Β1΄ και Β2΄ τάξεις έγινε μέσω ζωντανής σύνδεσης στην οποία συμμετείχαν και άλλα σχολεία.